tisdag 22 december 2009

Gävle 22 december

SNÖ
I Söderhamn har man säkert en halvmeter snö och i Gävle kanske 2-3 dm och i Uppsala var det i vart fall vitt och relativt kallt. Runt 10 grader.

MIDDAG
Åt en utmärkt middag med son och dotter i Uppsala på en trevlig grekisk restaurang helt nära Fyrisån och det drä hemska stället där "biskopen"-Upplandsmusseet-bodde i Fanny och Alexander.
När man återvänder till "brottsplatsen" och det är vit. gnistrande snö och julskyltat överallt går det inte att komma ifrån att man blir nostalgisk. Det är nu 30 år sedan-styvt-sedan jag lämnade staden och juridicum. En mycket trevlig tid.
Bodde på Djäknegatan men mest på Rackarberget. Det har byggts mycket runt Rackarberget och inte långt därifrån ligger Fysikum kunde jag konstatera när jag som hastigast träffade sonens trevliga kamrat Tobbe.

JULKLAPPAR
Idag fick jag ännu mer julklappar och gav bort än fler. Fina sakern av dottern och också av Jim Jasmin. Tråkigt att han är så dålig på att blogga, trots att det ingår i sponsoravtalet. Måste bli löneavdrag. Inte hört ett ljud om stötar äver 18 m sedan sist och före årskiftet borde han vara uppe i 18,5.

LUNCH PÅ BRÄNDA
Ordningen är återställd. Tillbaks på Brända med Jim Jasmin och Tom Trana.
Utsökt lunch. Svindlande nära 5 (vid)brända bockar. Skoja bara. Ingen vidbränd mat där inte och inte en massa ströbröd och varm var maten dessutom och Lokan välkyld. Såskall det se ut.
Borat var på plats liksom Bukowski och "Gå-Man" som gört så god mat men både Kulla-Gulla och Pocahontas lyste med sin frånvaro. Märkligt att ingen på BB tackar för allt beröm men de har förståss ingen datakunnig som vet hur man svarar på en blogg. Måste nog skicka dit Jim Jasmin så att han får lära dem hur man gör.

ELIN I STAN
Det ryktas att Elin skulle vara i stan och träffa sin mor-tystnaden själv. Hon har ännu inte talat ut om apatiska barn och lär väl inte göra det heller. Då krävs det mod och sådant har hon uppenbarligen inte. Det är roligare att hålla tand för tunga och klippa band och tjoa omkring.Hon teg ju innan så varför skulle hon plötsligt börja tala den här "Tiger-innan"
Nu skall det bli tre böcker-minst-om tigandets konst rörande svärsonens erotiska bravader. Fortsättning följer uppenbarligen.

ORGANSTÖLD
"Organisterna" i Israel har upenbarligen varit väldigt flitiga med att stjäla organ från palestinier, gästarbetare och ävn israeler får man reda på i dagens Aftonblad. Kan det här rubriceras som ofrivillig organdonation ( OO).

Tidigare överläkare på israeliskt sjukhus-Yehuda Hiss-berättar att man tagit bla Hud Hornhonnor och Hjhärtklaffar ( HHH)
Tidigare har vi AA men nu har vi också OO och HHH-kirurgi ; i vart fall i Israel-världens sämsta(min uppfattning) s k demokrati. Är det inte lämpligare att kalla det för en terrorkrati med tanke på allt vad ockupationsregimen Israel hållit på med under sin 50-åriga existens? Vart skall man sprida sina fosforbomber nästa gång?

CURLINGMAMMA och Curlinförälder har man hört förut men nu kommer också
"helikopterfarsan" som tydligen är en manlig motsvarighet till Cu-M.
Undrar vad det heter när man är förälder åt sina föräldrar men utan att vara maskrosbarn; eller snarare täcker upp sina föräldrars missgrepp. Kan det kanske kallas för "Back-up-barn" eller Back-jobb-babys. Om det fanns en dialog på den här sidan-vilket jag hoppats från början så hade ja säkert snabbt fått förslag men nu blir det väl monolog i vanlig ordning. Ungefär som Dostojevskijs "grabb" i Källarhålet.

Denna dag var strålande och trevlig. Hoppas morgondagen blir lika angenäm.

Må vi alla dela den ljusnande framtid nu när dagarna blir mindre mörka.

Sussa väl!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar