torsdag 3 december 2009

VI GÅR MOT ANDRA ADVENT

SNART FREDAG
Ännu en arbetsvecka har snart gått till ända. Det går nästan otäckt fort. På söndag är det andra advent. Har inte ens tagit fram en ljusstake. Måste bättra mig. ett år hade jag bara röda servetter som julpynt. Det var i magraste laget. Har faktiskt ställt fram en adventsstake i ett av mina fönster och igår köpte jag en ny snygg ljusstake i form av en gran av en av Gävles trevligaste butiksanställda, Carina, på Kontörsleverantören. Inte bara trevlig utan alltid snyggt klädd. En del får allt.
Om man skall vara noga heter väl inte kontörsleverantören(KL) på Ruddammsgatan KL längre utan Kontorscenter eller motsvarande.

EN TIGER I TANKEN
Vår svenska Elin har fått en make som skämmer ut sig tycker Jesper Parnevik. Nu är han ångerfull för att han introducerade Tiger Woodd för Elin eftersom han tydligen håller på med att vänstra eller vad han gör eller skvallerpressen.Något lär han väl ha gjort eftersom han ber om ursäkt hela tiden.
För att komma över den här lilla historien har Elin och han köpt ett lite sommarställe i Stockholms skärgård för 16 millar. Det tjänar väl den fågelintresserade Tiger på en Albatross eller var det en "Birdie". synd att man inte är golf-ornitolog så att man förstår lite golftermer. Ett under par och två under par etc men den saken är väl säker att får inte Tiger till det här så går han nog under-på lite sikt.
Han borde inte ha lyssnat så mycket på svärmor och försökt tiga sig ur sina konstiga situationer. Fortsätter Tiger var så här otydlig finns det risk att han likt Barbrors tidigare "motståndare" utvecklar apati om ni förstår var jag menar.

GÖRAN PERSSON
Göran är en pigg person som inte bara har nöt-kreatur hemma utan hemma utan även pigor som han gör pigavdrag för. Han tycks dessutom vara en baddare på att skatteplanera. Tänk vad de kan våra arbetets hjältar från förr.

JIMMYS PRESIDENTKAMPANJ
Så snart det blir republik i Sverige skall Jimmy ställa upp som presidentkandidat men just nu håller mest på med sin idékampanj. Kul med personer som tänker efter och formulerar sina tankar oavsett om man håller med eller inte. Låt hundra diskussioner flöda.

LÅTFÖRSLAG
lJUS av och med Björn Afzelius. Skrev han den här låten när han visste vart det bar hän, undrar man?

SVÄLT
Denna blogg lider snart svältdöden. det är ju meningslöst att bara skriva för Jimmy och "Bålgetingen" Anonym. Håller väl på ett litet tag till men inte är det kul när man så sällan får någon reaktion trots att det bevisligen är 30-50 besökare per dag.
Roligt att Andersson tyckte till om kaffet för 1-2 veckor sedan. Har Du kolla kaffet på fler ställen?

LUNCH
Brända Bocken är så löjligt bra-och jämna- så att man inte komemr sig för att gå någon annan stans och det vill man ju. Snart måste det bli en köttplanka på Buddys eller någon kryddstark rätt på Bara Vara. Måste även testa Indiska restaurangen som sägs ha börjat med luncher igen.Måste nog gå dit en kväll så att jag kan prata "Bukowski" med den långhåriga grabben eller också "tjöta" med Pigga "Pocahontas".
Ett elände att jag inte lyckats lura med Lisa på "Akkis" på lunch men trägen vinner.
Åsa tänker jag inte bjuda för hon tror bara att man intervjuar henne så fort man växlar mer än tre ord med henne men vilket dolskt leende. Det går inte av för hackor.
Lena på Ticket måste också få en lunch så man får höra hennes böljelika befriande skratt. Tänk att ha så lätt för att skratta.
Ibland får jag intryck av att folk tycker att man är rolig trots att man försöker vara så seriös och allvarlig hela tiden men det är väl för att jag haft hus helt nära "Allvaret" på Öland.

MUSIK
Måste också gå och kika på någon konsert/spelning hos Sven på CC-puben-trevlig kille och trevligt ställe. Väldigt trevligt att träffa gamla körvännen Peter där igår och hans trevliga tango-älskande kamrater.


NYTT CAFÉ
Snart är det dags för Jimmy Nordin alias Jim Jasmin att öppna sin musikverkstad i Bergrenska. Det tror jag blir kalas. Jimmy har lovat att sprida vetskap om min blogg till alla hans mailkamrater om jag smörar för hans butik så det är lika bra att bre på. Jimmy kommer att sälja mycket vinyskivor och har enligt uppgift köpt in en väldig massa skivor. Han skall också sälja musikinstrument och servera kaffe med tilltugg. Låter spännande.

NYTT CAFFÉ II
Gjorde en hastig titt på Caffe Mocca igår-ligger snett emot "Bishops arms". Vilket fint café, vilket gott kaffe och vilken behaglig belysning. Har man vägarna mot söder skall man definitivt gå dit och apropå Söder:Vilken fantastisk "Pasta "carbonara" på "Cinque" vid Södermanlmstorg. Man blir nästan religiös men det är väl för att Pingstkyrkan ligger i närheten.

NOCTURNE
Lyssna gärna på Il Divos fantastiska stämsång innan Ni går och lägger Er. Hoppas fö höra av Er snart igen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar