måndag 14 december 2009

TIO DAGAR TILL JULAFTON

DET NÄRMAR SIG

Julafton närmar sig med stormsteg och jag som har hur många oköpta julklappar som helst.
Hur skall det här gå. Per Lagerqvist ångest börjar sätta sig som en kil i bröstkorgen.

FÖRMIDDAG I TINGSRÄTTEN
En förhandling ledd på ett mycket professionellt sätt av lagmannen. En åklagare som gör bra i från sig. Ordning och reda. Hela tillställningen andas respekt. Demokrati under värdiga former.
Så är det inte alltid i allmän domstol men väldigt ofta. Bra träffbild.

LUNCH
Hinner inte luncha med kamrat Nordin och Tom Trana är hemma och käkar "havre".
Blir till att ta sig mot Migrationsverket vilket skapar en viss ruelse med tanke på verkets flagranta övergrepp att lägga sig i tillsättningen av offentliga biträden och skapa merarbete genom JO-anmälnngar och diverser skrivelser till denna totalt desorienterade myndighet.
Innan dess frid och fröjd genom att jag tillsammans med säkert hundra andra intar lunch på den utsökta lunchrestaurangen "Pigalle". Husmanskostens eget Mekka.
Har turen att få luncgsällskap av "Tåg-Anders" på Länstyrelsen och en kamrat till honom.
Länstyrelsen har jag alltid upplevt som en genuint seriös myndighet med många duktiga medarbetare. Arbetade själv där under en kort tid 1979 innan utbrytningen skedde till Länsrätten som den 1 juli 1979 blev en egen myndighet under ledning av den Lilla Fridolf-liknande Germund Sandler som var en sällsynt trevlig chef när man väl lärt känna honom. Han älskade att dansa. P g a av hans mage kom damerna automatiskt en meter i från honom och lika bra var kanske det. Han lär visst leva fortfarande. Hans far var den kände Rikard Sandler som inte bara var statsminister under en kort tid runt 1925 utan även utrikesminister. Han föll på Ålandsfrågan som han ville skulle tillhöra Sverige men det ville tydligen inte övriga regeringen.
Rikard Sandler blev sedan landshövding i Gävle och satt ganska länge vill jag minnas.

PÅ TAL OM LANDSHÖVDING
På tal om landshövding så är väl Barbro tillbaks i Sverige nu och svärsonen lär viss också vara här- i sin våning på Strandvägen- liksom Elin, som tagit av sig sin diamantring som hon annars alltid burit sedan bröllopet för några år sedan.
Intresset för denna affär tycks vara oändligt. Den lilla flisan till otrohet växte ut och blev en hel "Time-outskapande "Woodstock". ( Ganska fyndigt om jag får säga det själv) men så värst bra musik är det väl inte?)
Tänk att vara så där påpassad. Det kan inte vara kul. Nu kan i alla fall tigern och hans svärmor sitta och prata tillsammans om hur vådligt farligt det kan bli att komma med okvädna visor och inte genast göra en ondulerad utställningspudel när det börjar osa katt.

PÅ MIGRATIONSVERKET
PÅ MV i Gävle träffade jag idag en fullständigt osannolik handläggare som verkade vara tränad hos Stasi-i sin totala brist på intresse av att vara artig och korrekt- eller någon annan märklig öststatsorganisation. Hon visade sig vara genuint otrevlig och insinuant innan hon blev så förnärmad över att jag tröttnade på att höra hennes svavelosande kritik av min klient att hon var tvungen att springa efter sin chef för att försöka kasta ut mig.Det var när jag sa emot henne.Det får man förståss inte göra på hennes hemmaarena. Här gäller regler som är sylvassa även om de är osynliga och totalt obegripliga
Hon hade dessutom mage att erkänna att hon minsann inte skickade kallelse till ombud som hon inte tyckte om. Till dagens möte hade hon hoppats att jag inte skulle kunna komma-för tiden kollades inte med mig- men där fick hon fikon i förväg, trots att hon inte heter Zakarias.
I morgon skall jag anmäla henne. Tråkigt. Hade hellre varit ledig eller läst en god bok men man kan ju inte låta vad som helst passera. Hon sitter i idisslar anteckningar som visat att min klient inte skulle ha samarbetat med MV och så visar det sig att anteckningarna faktiskt ger stöd för att han gjort det. Vad skall man göra med den här myndigheten? Gör en Eriksson. Lägg ner hela rasket. Det kan i vart fall inte bli sämre om man bygger upp en helt ny organisation.

UTROTA VARENDA DJÄVUL är titeln på en mycket läsvärd bok av Sven Lindqvist. Det får bli dagens bok. Den handlar om hur England m fl bygger upp sitt kolonialvälde genom att slakta friskt i de länder man lägger under sig. Bl a visade sig Stanley-han som hittade Dr Livingstone- vara en massmördare.
I Sverige där "utrotar " vi inte våra asylbesökande utan där kastar vi ut dem under så brutala och fula former som det någonsin går och när MV tröttnat på ett ärende så skickar man det glatt-till synes-vidare till polisen som i sin tur gör processen kort.
I föra veckan skickade gränspolisen i Gävle iväg två tio-åringar till Kosovo tillsammans med sin svårt sjuka mor som åkt in ochh ut på psykiatrisk klinik.
Det var Gränspolisens lilla julhälsning. Tanken att man skulle få gå ut terminen och säga adjö till skolkamrater etc finns som vanligt inte på kartan. Ut med dem bara. Ut! Försvinn!

Att vi har sådana här myndigheter får vi tacka våra kära politiker för som gett dem makten och redskapen att vara vulgäbrutala. Ett stort tack till Er alla som gjorde dete här möjligt och slutligen.

TACK REINFELDT
Tack för att du har en sådan fantastisk förmåga att överse med Turkiets fascistoida metoder när man nu ser till att förbjuda diverse partier inkl ett stort kurdiskt parti. Tack för att Du finns Reinfeldt. Visst skall Turkiet kunna bli medlem i EU trots den här lilla "incidenten" Nu har du varit duktig igen. Du har ju också genom ditt parti och Monas socialdemokrater tagit Ert ansvar och verkligen sett till att göra det så överdjävligt som det bara går när det gäller flyktingmottagande så puss på dig också Mona och även till dököttsspecialisten Leif GW som tror han är fyndig genom att gömma sig bakom pseudonym när han dumdrygar sig på denna blogg.

2 kommentarer:

  1. Christian Blackmon15 december 2009 kl. 08:08

    Tryggve
    Det kanske är mycket begärt från dig, men jag ber dig att hålla dig åtminstone i närheten av sanningen.

    Jag anser att användandet av en publik blogg för att driva sina hjärtefrågor innebär ett ansvar. Att urskillningslöst trumpeta ut sin egen verklighetsuppfattning och anpassa sanningen till det som passar en själv är varken seriöst eller rätt.

    Som företrädare för en myndighet har jag inte lyxen som dig att dribbla med uttalanden som tangerar till personangrepp. Som person är det heller inget jag skulle ägna mig åt. Jag tycker dock att det är mycket upprörande att läsa hur du skriver om mina medarbetare.

    Ditt korståg mot Migrationsverket är känt sedan länge och din retorik rörande detta är oförändrad. Det är när du slirar med sanningen och riktar din udd mot enskilda medarbetare som jag tycker att det blir osmakligt.
    /Christian Blackmon

    SvaraRadera
  2. Hej Tryggve,

    jag läser din blogg ibland och är ganska road av dina starka åsikter gällande Migrationsverket och annat som allt annat i ditt dagliga liv. En fråga av lite mer allvarlig karaktär; tror du MVs nya projekt "kortare väntan" kommer påverka advokater som sysslar med asylsökande?
    Mvh

    SvaraRadera