onsdag 23 december 2009

Dan före dan

Onsdagen den 23 december.

Nu börjar det verkligen dra ihop sig. I morgon är det förvisso Julafton.

Övernattade i Gävle och var på jobbet kl 0800 efter att först ha hämtat posten på Norr hos de trevliga "posttjejorna". Undrar om hon jag träffade i dag kan heta Maud?

Hur som helst var det ganska kallt i morse och gott om snö. Gott om kyla och gott om snö.
Bocken brändes i natt. Tråkigt. Väldigt trist att se ett naket Bock-skelett. Är
förmodligen 100 000-tals kronor i vadslagning och ersättning till den som bränner en bock.

LUNCH
På lunch med Andersson för första gången. Det vr trevligt. Vi åt på den -såvitt jag vet-enda indiska restaurangen i Gävle. Den ligger på Nygatan mitt emot Skatteförvaltningen. Inte alls så dumt men ändå bara en 3:a. 80 kr inkl Narnbröd är för mycket och riset blir lite trist. Ingen sallad längre som man kan plocka själv. Även om den gamla var urusel är det ändå tråkigt. Uruselt med besökare. Ca en handfull.

BRÄNDA
Blev således inget Brända idag men det bleb i alla fall ett julkort till "Bukowski"- Han såg nöjd ut. Eller också var han bara artig.

JULKLAPPAR
Fick julklapp båda av "Gaia-Anki" och av min son -militären. Nu har han lov i tre veckor och det är han nöjd med. Tänk vad tråkigt att inte arbeta på tre veckor. Kanske man kunde acceptera det om man visste att man överlevde ändå men det gör man ju aldrig. Ständigt jagad av kravet på att betala in skatter. Denna månad extra mycket p ga moms. Fy faen. Undrar vad det är för dårkonsulter som kommit på att man bara får ha 10 000 " i baken" för att inte få betalninsanmärkning. Tänk att staten alltid skall vara värst. Undra på att så många skiter i allt och åker utomlands. Dom tigger om det. Konslutdårar som lurar riksdagsmän att tro att det är ok att ha ett sådant här system. Vi har älgjakt och vargjakt men ingen jakt på "konsultnissar." Tomtenissar med helårsprenumeration. Med rätt att tycka vad som helst bara man får
20 000 kr om dagen.
Var det någon rim och reson så skulle man väl kunna slira med åtminstone 30 000 kr per anställd i fåmansföretag-dvs ha rätten att ligga 30 000 kr back utan att få betalningsanmärkning- och sedan fick man väl betala en avgift istället.
Sverige har Sharjalagar. Man är så fruktansvärt kritiska vad andra länder gör men i grunden tillhör man de värsta länderna när det gäller integritetsfrågor och vad man kan göra för att på bästa sätt kränka den enskilde. Är vi kanske släkt med Israel och deras "organiska" lagprinciper trots allt?
Sverige är och förblir en bananrepublik med dåraktiga lagar och roderlösa myndigheter.

På tal om myndigheter så har gränspolisen i Malmö utmärkt sig genom att spruta pepparsprey på ett par som gifte sig. Mannen visade sig inte ha uppehållstillstånd i Sverige-att han kommer att få det inom ett par månader om han söker från utlandet tycks inte polisen känna till. -och då måste man förståss ingripa mitt i akten. konstigt vore det väl annars.
Tänk vad påhittigt. Låt oss starta en insamling till dessa ömkansvärda enfaldiga myndighetspersoner-bananer i pjamas- som låter sådant här hända i en SKENDEMOKRATI med skånkrydda.
Låt oss tillsammans samla in pengar så att polisen har råd att ta bort hela den empatiska delen av hjärnan. Nu verkar det ju trots allt finnas någon typ av restprodukt.
Låt oss också sätta en mullbärsträd och sprida ut askan efter den nedbrända demokratibocken.

Svensk svininfluensa tar sig många uttryck och det här var ett av de mer smaklösa men vem förvånas.


Julen kan ju vara kul för det. Vi måste lära oss att glömma och vi måste inse att det här med Tiger Woods inte är en engångsföreteelse. T om svenska storstjärnor inom golfen har känt till Woods otrohet. I dag trädde ännu en person fram-kan det ha varit Helen Alfredsson eller något liknande.
Men även om det handlar om otrohet så handlar det väl ändå om "åtrå het" också och kanske att Elin och Tiger valde varandra för att Tigers speciella Multi-Maxi-böjelser är det som Elin uppskattar mest.
Vi vetgiriga får vänta och se. I vår kommer det i alla fall tre böcker som kanske ger svar på dessa kluriga frågor. Det som dock kan förvåna är om man köper en lyxjakt av det slag som Tiger gjort om man bara är ute efter att ägna sig åt jakt på sin enda fru? Kanske Barbro har svaret på denna kluriga fråga men hon svär sig väl fri även i denna fråga kan man tänka.

2 kommentarer:

  1. Ja, det borde varit ett bord med plocksallad före maten. Det letade jag efter redan när vi var där. Men min grillade kycklingklubba var god! Men det var ju bara EN klubba, lite väl lite. 80 spänn för en klubba o utan sallad, ja det är i högsta laget! Kan sträcka mig till ett betyg på 3+. (Är generös nu i juletider.) Två klubbor och sallad hade blivit en klar 4:a!
    I tisdags åt f. ö. jag på Oden i Sandviken. Dagens rätt 87 spänn! Men då ingår efterrätt. God Jul och Gott Nytt År!

    SvaraRadera
  2. Hej Mr Andersson och god fortsättning på julen.
    Det är en sak att göra om men en helte annan sak att få dit folk. '
    Om indiska i ny tappning skall få annat än strögäster så måste man ha ett pris där allt ingår inkl narnbröd och det skall inte kosta mer än 70 kr och då skall kaffet dessutom vara bra.
    Blir lite orloig med nya stilen 80 kr för dete här var åt fanders för mycket och det är klart att man skall ha två kycklingklubbor. Det finns nästan inget blligare än frysta kycklingklubbor så det går kanpapst någon nöd på Indiska om man skickar med två ben istället för två.

    I övrigt får du ha en riktigt bra jul. Jag har ätit ganska måttligt och cyklade en halvtimma i dag. Det känns som om det går åt rätt håll för mig v ad gäller viktbalans.

    SvaraRadera