fredag 11 september 2009

Fredagen den 10 september

Att äta egenodlad potatis med fläsk och egenplockad kantarell som görs till sås och bjuda gode vännen Tomas och äta ute i kanske 20 graders värme kl 18 00 i Söderhamn är inte September fortsätter att vara en fantastisk månad. Måtte dete inte regna i morgon när jag skall plcoka mer lingon.

MIGRATIONSVERKETS HJÄLTAR
I dagens GD får vi veta att handläggare Anna Högberg hjältemodigt nog avslöjat somalier som fuskat med bidrag och det är förståss alldeles nödvändigt för GD att skriva ut just att man kommer från Somalia. Det rä ett fint sätt att stödja Sverigedemokraterna och andra främlingsfientliga. Grattis GD.
Jag hoppas verkligen att MV är lika idoga när man försöker att hitta fel hos sina egna handläggare. Man har ju som bekant sålt medborgarskap och uppehållstillstånd allts som oftast på denna myndighete som inte vet vad säkerhetsrutiner är för något annat än ett svårstavat ord.
Den alltid så förträfflige "utkastarhandläggaren" Lars Fredriksson har lyckats hitta en paragraf där han med berått mod ser till att 19-åriga Lys som kommit tillbaks med sin dotter Jessica med Malaria mm inte skall få bo på förläggning och inte heller få mat för dagen. Grattis Lars. Tänk vad du kan.
Anna Högberg skall också ha en eloge för att hon dels är trevlig och kunnig men även så flitig att hon häromåret överklagade ett positivt beslut hos Länsrätt där Länsrätten fattat ett positivt beslut. Hon överklagade till Kammarrätten som sa nej till familjen efter att ha levt i ovisshet i närmare 6 månader. Man skickades utomlands och lever nu i misär och pappan är mer eller mindre galen och kan knappast ta hand om sin familj. Grattis till framgången Anna. Det måste väl kännas fint att av principiella skäl förstöra livet för en familj.
Lycka till i skattjakten så skall jag fortsätta informera om allt tok som kommer i min väg.(Jag vill dock betona att självfallet skall man göra vad man kan för att komma åt bidragsfuskare men inte bara dom och det blir lite pateteiskt när man själv sitter så fast i glashuset som Migrationsverket.) För övrigt anser jag att MV inte överhuvudtaget skall få överklaga positiva beslut i Länsrätt. Det bore vara en självklarhet i varje rättsstat men dit hör dessvärre inte Sverige.

2 kommentarer:

  1. Det är förvaltningsprocessenheten som överklagar länsrättens beslut och inte den beslutsfattare som tagit grundbeslutet, det borde du veta.

    SvaraRadera
  2. Hej,Anna!
    Tack för din kommentar. Visst är det Förvaltningsprocessenheten som överklagar och hur mycket man konfererar med grundinstans är svårt att veta för mig, troligen inte alls men hur som helst är det sorgligt när rätten att överklaga ett positivt beslut leder till sådana här konsekvenser. Det kanske till och med du kan hålla med om.
    Vi kanske tillsammans kan arbeta för att MV inte får överklaga positiva domar i Länsrätt?

    SvaraRadera