tisdag 1 september 2009

Den 1 september

Det har gått och blivit den första september och september är som jag sagt tidigare den kanske bästa månaden på året. På sommaren är alla borta som man vill träffa och då har man alltid överdrivna förhoppningar om vad man skall hinna och dessa förhoppningar kommer oftast på skam.
På september finns inte dessa förhoppningar. Man är glad om vädret är hyggligt och skogen är fuoll av svamp och de man vill träffa är hemma. Dessutom finns det lingon. Jag har redan börjat skörda med framgån. Rårörda lingon är inte fy skam.
I går var ett genombrott. Jag hittade för första gången kantareller i trakterna kring Söderhamn och dessutom kunde jag via en svampbok inköpt på Akademibokhandeln-Lilla Svampboken - lokalisera en svampt som var snygg och luktade gott men var taggit på undersidan och lite rödbrun på ovansidan. Den var någon typ av blek taggsvampt och den smakade utmärkt på hårdmacka.

SVININFLUENSAN
Svininfluensan har nu skördat sitt första dödsfall och fler torde väl komma.
Jag är själv inte rädd för svininfluensa men däremot för svinaktigt beteende och särskilt på myndighetsnivå. Tänk att en administration kan vara så oduglig att man inte ens kan se till att folk som är sjuka får pengar i tid eller att man får sina pengar i tid om man studerar och tar lån. Fy faen. Det påminner väldigt mycket om förutsättningarna för att vara humanjurist. Man kan aldrig veta när man får pengar från Migrationsverket eftersom de skall besluta först - och det tar ofta alldeles för lång tid - och sedan skall man vänta en eller flera veckor på pengar. I hovrätt får manb ofta vänta ett år eller mer innan man får komma till förhandling men där har man å andra sidan inte hunnit lägga ner så mycket arbete så det spelar inte samma roll.

BIMBO OCH BAMBI
Kommer inte ihåg vad den ena av Julias katter heter men de blir bara mer och mer otroligt söta ullnystanslika.
Undrar om inte kattungar kan användas effektivt i behandling mot depression.

1 kommentar:

  1. SVININFLUENSAN är ett gissel. Dessa hälsocentraler sjukhus i Gävle tar inga tester på viruset. Du för vänta över en vecka för att få testa dig. Nu dog denna människa efter fem dagar dvs innan man blir testad i Gävle. Det innebär att i Gävle kommer ingen att dö av SVININFLUENSAN däremot kommer det finnas dödsfall som ingen kan förklara... Go Gävle Go Gävle Hipp hipp hura landstinget är så bra.

    SvaraRadera