onsdag 23 september 2009

onsdagen den 23 september

En fantastiskt vacker dag. Solen skiner och dete är varmt. Setpember fortsätter att visa sig från sin bästa sida.
Kattungarna växer och har ingen känsla för tid. I natt vid fyra-tiden lät de som ett mindre kavalleri när de sprang och jagade varandra och försöka hoppa upp i sängen. Var tvungen att stänga dörren för att de inte skulle komma in. När jag gick upp kl 06 00 låg de däremot och sov.

BOKTIPS
Nya Coelho -"Segraren står ensam" är inte alls dum. Har Du nästan kommit till sidan 100.

BÖTER
Fick 350 kr i böter bara för att jag inte var registrerad som kund hos något "payticketföretag" och inte hade mynt på mig". Fy faen vilken ordning. Förbannade utsugare. Bara för att kommunen inte orkar nbyta automater som tar vanliga kort som Mastercard och Visa så skall man tvångsbeskattas. Helt åt fanders e men vad kan man räknma med i detta samhälle som i bästa fall går på tre cylindrar men ofta går på två.

APATISKA BARN
Aftonbladet skrev under gårdagen om apatiska barn som ökar i antal igen. När det var som värst 2005-2006 så hade jag tio apatiska barn. Efter att de fick uppehållstillstånd så blev det sakta bättre men i grunden har man förstört deras liv. Risken är stor att de inre organen blir förstörda av att ligga länge med dropp och sannolikt leder det till en förtidig död och trauma som aldrig tar slut. Tacka våra kära politiker för det som hittar på sådana här regler som gör att det inte är en självklarhet att man får stanna efter viss tid eller man visar minsta tendens till apati. I första hand är det politikernas fel som ändrade lagen 2006 till att bli ännu sämre än den var förut vad gäller humanitära skäl. Det är också Migrationsverkets fel som inte kan se till att använda sitt ev. sunda förnuft till att snabbt ge uppehållstillstånd när det är på väg utför.
MV borde omgående tas ifrån rätten att besluta vid ny ansökan för det är alldeles för svårt för dem och deras roderlösa ledning att hantera en sådan här fråga. I dag blev ännu ett beslut återförvisat från Länsrätt till Migrationsverk-det har nog snart hänt 100 gånger sista 5 åren-bara för att MV gjort helt felaktiga riskbedömningar. Sveriges värsta myndighet fortsätter att vara allra sämst.
Det vore fantastiskt fint om vår landshövding Barbro Holmberg -som var djupt inblandad i problematiken kring apatiska barn och huruvida det var föräldrarna som gjorde dem apatiska- kunde göra något för gruppen nu när hon är på en annan position och inte behöver gå i regeringens ledband på samma sätt som tidigare.
Det finns en väldigt enkel åtgärd för att bli av med apatiska barn och det är att göra en lagändring som gör att man aktivit bryr sig om humanitära skäl igen precis som i början på 90-talet och vidare att man bestämmer att barnfamiljer får stanna efter högst 2 år i Sverige. Så var det senast 2005-2006.

FÖRSVAR FRÅN KOMMUNEN
Bra försvar från kommunen mot den okände ministern som hade synpunkter på kostnader för torget. Ministrar verkar man plocka upp från gatan och från dem kan man vänta sig vad som helst. Rena grodfabriken.

STÖTANDE INFORMATION
Jimmy Nordin bygger egen stötcirket någonstans och jag önskar honom lycka till och hoppas att han stöter 18 m i dag när han tränar. I så fall blir han bäst i Sverige i kulstötning i år.

1 kommentar:

  1. Jag har hört att Jimmy Gör längre över 20 meter. Jag har även hört att han gör kortare typ 15 meter. Jag tror att detta är lite spekulationer om hans längder just nu. I dagens tidning står det att det är hemligt hur långt han stöter. Hälsningar Bosse

    SvaraRadera