tisdag 29 september 2009

SENT PÅ KVÄLLEN

Tänk att det aldrig slår fel. Varje dag har man anledning att bli besviken på Migrationsverket av en eller annan anledning. I dag fanns det minst två anledningar. Lys förtroendeläkare ifrågasätter om en överläkare i Bollnäs har kompetens att avgöra om Jessica haft Malaria och amöbadysenteri i Kongo. Nu tycker han att man skall kontrollera det med smittskyddsavdelningen i Gävle. Tänk om läkaren istället haft vett på att ifrågasätta hur man i hela friden kan tänka sig att gripa en treåring på dagis som gränspolisen i Gävle gjorde och sedan skicka henne till Kongo UTAN sprutor mot Malaria mm.
Fortsättning följer förståss men vilka olerhört märkliga varelser det finns inte bara hos MV utan som arbetar för MV. Är det ett krav att man kan bevisa att man tänker med den s k impulsstyrda "reptilhjärnan"??

I februari i år fick en nybliven mamma på bara 16 år inställd verkställighet efter att hon fått barn tillsammans med en svensk medborgare. Idag fick mamman nej på ansökan om uppehållstillstånd trots att barnet och pappan är svenska medborgare. Hur i hela H kan man ens tänka tänken att mamman skall ge sig utomlands och söka uppehållsstillstånd från Serbien och kanske vänta 6 månader eller mer på besked medan barnet är kvar hos pappan i Sverige.
Finns det inte kurser eller helst läkarutlåtanden som förhindrar personal på MV att agera som man gör. Jag är oerhört bekymrad för deras psykiska status i fall efter fall när man får den här typen av beslut i sin hand.

7 kommentarer:

  1. En person som är juridiskt utbildad torde väl känna till att svenska myndigheter har som uppgift att verkställa de lagar som Sveriges riksdag har stiftat. Du skjuter ju budbäraren och därmed även över målet. Rikta din kritik mot de personer som stiftar i dina ögon tokiga lagar, istället för att fokusera din ändlösa agression mot de verkställande. En rättsstat karaktäriseras ju bland annat av att de verkställande myndigheterna inte stiftar sina egna lagar. Något som kapabla jurister både inser och uppskattar.

    Qui vult dare parva non debet magna rogare

    SvaraRadera
  2. Hejsan
    Jag förstår verkligen din frustration och ilska och håller inte med föregående talare. Visst är det lagstiftarna som måste öppna sina ögon men frågan är vilka som ska få dom att öppna dom.
    Jag tycker absolut att det borde vara dom som jobbar med dessa frågor, man kan väll inte bara ta allt bara för att det är lagar, tycker man att något är galet så måste man ta tag i saken och vilka vet bäst, det borde vara de människor som jobbar med dessa frågor och tar besluten varje dag. Men frågan är om dom bara går till sitt jobb, fattar beslut utifrån vad lagen säger. Glöden och angagemanget för människorna dom möter tror jag inte finns där längre. Jag önskar att det inte behövde vara så himla stelbent allting. Fram med människor som brinner för det dom gör och som inte bara lutar sig mot lagar och paragrafer, som när det känns fel vågar säga vad dom tycker och som jobbar för att det skall bli bättre. Bara för att det är en lag så är den väll inte skriven i sten.

    SvaraRadera
  3. Tryggve!
    Nu har du ju fått kommentarer både idag och fredag 25 september som du lämnat utan genmäle. Då blir det ju ingen aktivitet alls på bloggen till slut.
    För det är väl det du vill, att folk skall kommentera? (Fast du säger att de skall blogga...)
    Du får ju (t.ex) svidande kritik i fredagens kommentar. Vad säger du om den?

    SvaraRadera
  4. Hej, köra bloggare! Vad roligt med aktivitet. Har inte haft möjlighet att svar förrän nu.

    Anonym tycker att jag skjuter på budbäraren och det gör jag absolut. OM det innebär att jag anser att de beslut som fattats är vettlösa och hårresande. Beskäftigheten i tonläget går inte att ta miste på. Den luktar myndighetsutövning men det är ju i och för sig utmärkt. Du skall ju inte inbilla mig att bara för att lagen är dålig-och den försöker jag ständigt förändra genom mina politiska kontakter-så kan man ju inte sluta kritisera tillämpningen av densamma. Det var väl en sak om man var bakbunden men när det gäller tolkning så är det en annan sak. Myndigheter som vill skicka barn födda i Sverige -med ensam mamma-tycker jag för övrigt borde spärras in på livstid men det är något man får sträva efter och det lörä väl dröja innan så sker. Jag skall vara mer konkret i ett förslag till bok som har arbetsnamnet Tribunal 20101.
    Återkommer efter lunch med svar på de andra inläggen.

    SvaraRadera
  5. Vad är det jag inte har svarat på Carpe diem?

    SvaraRadera
  6. ...det var iofs inte Carpe diem som undrade... men det du borde svara på är kommentaren den 25 sep angående tystnadsplikt osv.
    mvh

    SvaraRadera
  7. Hej,Carpe diem Nu hoppas jag att jag pratar om rätt person.
    Ja visst skall man använda sitt omdöme och i det här fallet så handlar det om vad som är bsät för barnet och det kan knappast vara svårt astt begripa ens för en "empatibefriad myndighetsmadam/gubbe att det knappast är till barns fördel att bli tagen till ett land där man enligt forskare inte ens kan leva mer än några få dagar på egen hand och utan egen ekonomi. Det finns inga skyddsnät och det går inte ens att prostituera sig vilket smärtsamt nog är det som är yttersta utposten för en del människor. Skall Sverige ens komma i närheten av att bidra till något så vidrigt. Svensk flyktingpolitik har "kört på fyllan ett antal år
    under borglig ledning och gör man inget åt det så är katastrofen nära den saken är klar.
    Det verkar dock inte vår latinfrälste bloggare begripa

    SvaraRadera