fredag 18 september 2009

SENA BETALNINGAR
Det är uruselt att A-kassor och Försäkringskass och CSN kan vara så sena med betalningar att människor tvingas låna till höger och vänster och förnedras.
Det borde vara som på SJ att om ett tåg kommer för snet så skall man kompenseras med ny biljett. Betalar man ex A-kassa för sent så får man betala dryga böter. Det kan inte vara svårt att införa det eftersom både KFM och Staten genom ex Skatteverket är experter på att ta ut oskäliga avgifter- Kopiera deras avgifter och ge till den enskilde drabbade samt inför rejäla löneavdrag för cheferna som inte kan få till ett system med utbetalningar. Hur svårt kan det vara att knappa in ett nummer dit pengarna skall betalas.?

5 kommentarer:

  1. beatus homo qui invenit sapientiam

    Oskäliga avgifter är ett otyg, så långt håller man med advokaten Emstedt. Vilket föranleder frågan hur advokaten ställer sig till juridiska biträden i utlänningsärenden vilka, ibland och inte så sällan, drar in storkovan på asylsökande. Hur ser advokatens eget uttag ut, före det att MV slutade förordna advokaten. Missförstå mig rätt här, det är inte kritik utan mer av att låta advokaten redovisa sin egen sida...

    SvaraRadera
  2. Man b;r v'l 'nd[ skilja p[ ett arvode, som 'r bland annat l;n f;r arbete, och avgifter som tas ut av det @allm'nna@, som ju redan ska vara finansierat av skattepengar..?
    Dessutom 'r b[de A-kassa ochf;rs'kringskassa just f;rs'kringar som 'r medel f;r f;rs;rjning - det vill s'ga f;r mat p[ bordet och ;verlevnad.

    SvaraRadera
  3. tILL
    Anonym OCH åSA
    Tillhör anonym kategorin som förfasar över att läkare och lärare profiterar på sina patienter resp elever-hemska tanke. VAd är det för skillnad mellan att "göra sig en hacka" på vanligt lönearbete och på att vara advokat och väldigt sent omsider få betalt av Migrationsverket. Min ekonomi har blivit myckte bättre sista året p g a att jag haft så lite att göra med Migrationsverkets utbetalningar som ständigt är för sena och löjliga prutningar. MV är och förblir en oduglighetsmanifestation. Ett monument över stenåldern inom förvaltningssverige. Man springer omkring i sina djurhudar med spikklubbor och skapar oreda för alla som kommer i deras väg när man inte säljer medborgarskap och uppehållstillstånd och har tårtkalas när nästan blinda barn ( min klient Nadina) blir utvisad.
    Du får förklara dig bättre om du vill ha ett vettigt svar. Vad är du ute efter. Vad jobbar du själv med? Om du jobbar på MV som jag tror så skär du löneguld på de asylsökandes bekostnad samtidigt som du föraktar deras asylansökan.

    Hej,Åsa! Rolig att du som är så klok äntligen blandar dig i diskussionen nu när Jimmy är för lat för att komma med kommentarer.
    Ja, det måste vara ett helvete att tvingas vänta helt i onödan på A-kassa pengar från FK och från CS
    N p g a värderlösa chefer inte kan organisera arbetet på ett sådant sätt så att man kan få betalt inom i vart fall 30 dagar och i grunden betydligt snabbare. Jag är emot våld inom rättsskipning men spöstraff och straffarbete för odugliga myndighetspersoner vore en nåd att stilla be om.

    SvaraRadera
  4. Sena betalningar från tex f-kassan borde vara belagt med skadestånd av något slag. Man undrar verkligen vad som kan vara så svårt med att betala ut i tid. Människor som är sjuk eller f-ledig etc behöver dessa pengar, de är enormt viktigt att få in pengarna och det skulle vara mycket intressant om de anställda på f-kassan fick sin lön tre månader för sent. Hur skulle de reagera då? Vad händer när människor blir vräkt pga att de inte kan betala. Rent ut sagt FÖRDJÄVLIGT att staten inte kan fixa dessa enkla grejer. Det är dag för ett nytt parti i landet. Mina vänner låt mig få ge er lite info... Kolla in på http://www.befolkningspartiet.se

    SvaraRadera
  5. Hej,Jimmy!
    Det är bra att Du är inne på samma linje som mig. Skadestånd eller straffavgifter finns överallt inom samhällssfären så varaför skall de här cheferna klara sig. Jag vill minnas att det kan kosta Landstinget böter på kanske 50 000 eller mer om man har sjuksängar i korridorerna varför skall man då inte kunna få betala stora böter om man inte ser till att folk får sina pengar?

    SvaraRadera