torsdag 26 november 2009

Dan före Dan dvs Fredan

Ännu en vecka har strax gått till ända. Undrar om de går extra fort för att det är så mörkt och grått, stelnat, svart och Stilla.Kanske är November Den Stoa ångestmånaden. En månad för Per Lagerkvist om Ni kommer ihåg han som fick Nobelpris 1951 och som kän sig som en "Gäst Hos Verkligheten" Han skrev också Barabas och Dvärgen och den kända dikten "Ångest, ångest är min arvdel ( min strupes sår, mitt hjärtas skri i världen" Hur många kan den dikten utantill nu för tiden kan man undra.
Jag kan i alla fall två verser.

BOKTIPS
"Frostnätter" av islänningen Indridasson börjar lida mot sitt slut. Den är inte alls dum och kan fortfarande rekommenderas och Åsa PÅ !Akkis" säger att många tycker om den boken. Vad Carlos tycker vet jag inte. Får väl fråga.

GENERALEN PÅ BESÖK
Migrationsverket i Söderhamn kan känna sig hedrade för deras gen direktör har varit här och hälsat på. Han passade på att ge "fin-fina" tips om hur Lys skall göra för att få uppehållstillstånd. Hon skall söka på arbete och kommunen skall fica ett arbete åt henne, funderar Eliasson och känenr sig säkert klok som en bok.
Jag har aldrig trott att generaldirektörer kan den materia man håller på med. Man har ju talskrivare och andra. Man är en slagsmarionetter som är bra på att hålla låda men att kunna något är en annan sak.

Visst skulle det kunna vara ett bra råd med uppehållstillstånd p g arbete med Lys är i sjunde månaden och har kanske inte så lätt för att vara attraktiv på arbetsmarknaden just nu. Vidare så måste man ha pass i eget namn för att få sitt tillstånd och det har inte Lys. Inte heller har hon lust eller rätt att åka till Norge och föda där och vänta tre månader eller mer på att MV:s otroligt tröga arbetare skall bli klar med sitt beslut. Det kunbde gått på en dag om man hade entrepenörer som utförde den här banala sysslan men har man månadslön och är Samhalls förlängda arm då går det inte. Då skall allt ta evigheter.
Jag hade en kille som åkte till Norge för några månader sedan och när MV skulle fatta beslut så hade inte längre något jobb kvar. Så går det till i den svenska dårhusmyndighetskarusellen. Där klarar man ingenting eller väldigt lite och på fruktansvärt lång tid.
Tack för rådet Dan. Det var välment men korkat och fullt begrsipligt eftersom du bara skulle spela pajas och göra dig stor när du blev intervjuad. Att ha något på fötterna är en helt annan sak men du använder väl inte galoscher. De passar väl inte till kosyumen kan man tänka?

ATT SÄLJA UPPEHÅLLSTILLSTÅND
Häromdagen skrev jag om en skämtare -förlåt anställd-på "Mygglarvsionsverket" som ville bli trodd när hon sa att man hade så tydligt säkerhetstänkande på Migrationsverket. Det fick vi ännu ett ex på idag när nyheterna berättade om att MV inte lyckats skydda sina "taggar" för uppehållstillstånd så de hade blivit stulna och såldes till driftiga enterepnörer för 20 000 kr styck. Grattis MV skall vi fira med tårta som Ni gjorde när min halvblinda barnklient" Nadina blev utvisad/deporterad.
Med tabnke på hur svårt det är att få uppehållstillstånd så kanske vi istället skall lotta ut tillstånden som man gör i USA med sina "Green cards" med rätt att arbeta.
Huvudsaken är väl att vi får fortsätta att ha en jätteorganisation som ägnar 6-12 månader åt att fatta i grunden ganska bánala beslut och som nu börjat med en ny arbetsordning i gen när den gamla äntlgen började fungera ganska bra.

AVSAKNAD AV INLÄGG FRÅN JIMMY
Jag tycker att Jimmy skall skärpa sig vad gäller inlägg annars är det risk att veckopengen dras in. Den är låg nog som den är så ytterligare indragningar borde inte vara nödvändigt.

BOOKS ON DEMAND
För sex månader sedan kunde man köpa 500 ex av ordinärstor bok ( ca 150 sidor)från BOD och nu är den uppe i nästan 30 000 kr trots obefintlig inflation. Grattis till er lysande affärsidé. Det måste kännas skönt att kunna göra precis som man vill vad gäller priser och ta precis hur lång tid som helst på sig för att komma med sin totalt orimliga offert. Ett kunagarike för ett förlag som man kan lita på. Undrat förresten om man tryckt de böcker som man ivrigt försöker få betalt för. Undrar vad det är för slags brott om man inte gjort det? Skall tala med åklagare Hammarstrand om det.
Undrar hur ofta BOD-som ej vill fungera som bank-gör en avräkning för försålda böcker till alla dessa människor som inte kommit in på fina gatan-riktigt förlag-och m¨ste trycka sina egna böcker.


HÄNGA LÄPP
Nu skall vi inte hänga läpp och nu måste jag kontra med att säga något positivt.

LUNCH
Ännu en lysande lunch på Brända Bocken. Vilken utsäkt Lasagne. Köp den om du kan. I morgon kaske den finns i matlåda för ca 30 kr. Ett fynd. Drick den med en drink på "Fanta och Brännvi" och lite Kylarvätska med Glykolsmak ( SKOJAR BARA)

Hoppas att Ciss snart mailar mig och säger att hon vill äta lunch med mig. Karin får också gärna höra av sig i samma ärende.

MASSAGE
Hederlig svensk massage i all ära men tycker man om "välbefinnande"-massage så är de tre "taj-tjejerna" i Centralpalatset fantastiska och utsökt trevliga. Man får dessustom thé efteråt. Kan livligt rekommonderas. Kap Kun Kap eller något liknande för senast.
Var man sur och grå tidigare så är man en ny och väldoftande människa efter en timma.

OM DU LÄMNAR MIG NU MED LARS WINNERBÄCK och kamrat-Miss Li-är en riktigt bra låt och det är "Angie" också av Rollingstone. den måste väl ha minst 35 år på nacken eller hur Magnus från f d Westerlunds?

Ha enriktigt bra helg och skriv nu riktigt flitigt till den bästa advokatbyrån i Gävle ( finns det fler?)

3 kommentarer:

  1. I endel gästböcker och bloggar skriver man om tomten, nu har jag hittat honom. Du måste vara den största tomte som finns, snart har du ditt jobb klart julen kommer även i år.

    SvaraRadera
  2. Jag hoppas du har någon som rättstavar din bok. Antar att svenska språket inte är relevant om man vill bli advokat?!

    SvaraRadera
  3. Hej,Therese! Nya upplagan av "Latten" är väldigt
    väl korrekturläst Köper du ett ex på "Akkis" så kan du komma och få ett gratis signerat ex på N Centralgatan 4 i stort sett när som helst men enklast mellan 0900-10 000.

    Tänk att påskharen planterar sina verbala "Morötter" vecka efter vecka. Imponerande., Hur går det med dina hemorojder? Har Du fått någon hjälp Mikael R?

    SvaraRadera