måndag 23 november 2009

En vecka kvar

TIDSFUNDERING
Nu är det bara en vecka kvar av den här månaden och det är det sista veckan i månaden som är ett helvete för alla småföretagare som snabbt som ögat skall få in tillräckligt med skatt för att inte skattekrav skall hamna hos KFM
Tänk att det är lovligt att jaga en grupp av småföretagre på kanske en miljon eller mer för förhållanevis små summor. När lär sig Sverige att bli ett mjukare land.

BEFOLKNINGSMINSKNING
Vi fortsätter att minska i befolkning i ett stort antala kommuner och det är knappast konstigt när man gör vad man kan för att skrämma bort sina kommuninvånare med ex löjligt höga kostnader för parkering. I Söderhamn är det gratis att parkera. Bra. och det är gratis i Sandviken också. Ordning och reda.

GÄVLEBORGS LÄN
Har 275 908 invånare Gävle har ökat med 828 invånare medan Sandviken ökat med 76 och lilla Ockelbo med 42. I övrigt är det bara befolkningsminksning som gäller. Söderhamn har ex minskat med ytterligare 122 personer på ett år och Bollnäs med blygsamma 28.

DAGENS LUNCH
Var inte på Brända Bocken som vanligt. Åt en snitsel på Greken som var haljljummen och en liten liten klick kryddsmör. Grönskar fick man hämta själv. Man har dragit ner på mineralvatten som man tidigare fick i flaska och nu får man ta glas- Gör väl inte så mycket. Kaffet var bra -inte alls lika hemskt som på Buddys so måste ha stans sämsta kaffe-och varmt och välsmakande.

MC DONALDS
Hur kan denna hemskas kedja få kalla sig "restaurang". Var på Mc i Valbo igår och de hade inte paj färdig och orkade inte själva gå ut med pajen. INte ens kunde man ropa ut att den var klar. Vilket ställe. I Gävle är dete ju också rena graffittin och dåligt städat och dåligt avtorkat på dessa hemska, slitna bord. Usch vilka ställen. Chips är ju dessutoma kalla 3 gånger av fyra Inte prisvärt för fem öre. Tänk att betala närmare en hundring för en meny och en glass och lite dip.

3 kommentarer:

  1. Ja, du har rätt om kaffet på Buddys. "Donken" (Mc) är inte heller någon höjdare. Tacka vet jag Burger King! Deras hamburgare gillar jag. Måtte de komma till Gävle snart.

    SvaraRadera
  2. HejAndersson! Nej Donken har verkligen inte bra kaffe och inte Max heller. Skall vi utse dem till tpp-tr vad gäller uselt kaffe i Gävle.

    Vilka är topparna? Waynes tror jag är bäst och Coffeehouse By George kanske tvåa och Flanörs restaurang en trappa upp trea? Vad tycker du?

    Absint gör en fantastiskt fin Latte även om den är lite liten.

    SvaraRadera
  3. Waynes, Absint o Flanör har jag faktiskt inte provat. Är dåligt uppdaterad på Gävles kaffeställen. Men C.B George var väl bra när jag testade senast, för ca 6 månader sen. Det blir oftast bara en kaffe på maten vid dagens lunch. Då tycker jag att tex Pigalles kaffe är helt OK.

    På www.riktigtkaffe.se finns forum om bra kaffeställen överallt, allt från Gävle till Berlin finns med. Annars är hemgjort kokkaffe med mjölk, kokat i rostfri stålpanna inte dumt! Aluminiumpanna blir inte samma sak, tycker jag.

    SvaraRadera