lördag 14 november 2009

Veckan som varit

ÅTERBLICK
Det har varit en hektisk vecka och så hektisk att jag först nu skriver på min blogg. Dåligt. Skall man ha något så konstigt som en blogg så bör man väl skriva på den.


SNÖ
Hassr kommit lite snö både i Söderhamn och Gävle och det ser trevligt ut. Nu börjar man vänja sig vid tanken på snö även om det tar emot.

LYS och JESSICA
Det är fantastiskt att Sverige inte klarar av att leva upp till de mest elementära krav på mänskliga rättigheter eftersom Migrationsverket ännu en gång bestämt sig för att försöka kasta ut en fyraåring ( Jessica) -som är född i Sverige- med sin höggradigt gravida 19 åriga mamma. Bra gjort Sverige att Du ännu en gång visar att Du satt förvaltningsmässiga "kamphundar" för att handha de principiellt viktigaste fallen inom utlänningsrätten.
Varför inte låta de mest intresserade eleverna på grundskolan i naturvetenskapliga ämnen ha hand om de svåraste kirurgiska ingreppen. Är man bananrepublik så är man och då gäller det ju att ständigt leva upp till sin usla status oavsett vad Amnesty International, Rädda Barnen, FN:s Människorättskommitté m fl säger.
Fortsättning följer i detta ärende i nästa vecka. Då finns en möjlighet att Länsrätten går in och stoppar deportationen och förhindrar att Malaria-sjuka( har haft minst ett utbrott tidigare i Kongo) Jessica skickas till Kongo och att Lys får föda i Sverige utan risk för sitt liv och för att bli våldtagen. Det är extremt vanligt i Kongo. Om det skall gå vägen så måste dock Länsrätten anse att det rör sig om politiska skäl mot att avvisa fast det i grunden handlar mest om sunt förnuft och rent "humanitära skäl". När kommer våra politiker att blunda för att "Tsunami-verket" Migrationsverket är en katastrof och att den nya
lagstiftningen från 2006 i sin helhet måste omarbetas och det snabbt.

IRLÄNDSK MUSIK
Lyssnade på fantastiskt bra irländsk musik i går på Söderhmans teater. Alldeles för lite folk men ändå bra stämning. Det hela blev inte sämre av att en svensk var med och dansade lite "Riverdance" Enormt duktig kille.
Förhållandevis dyra biljetter-250 kr-men med tanke på killarnas musikalitet så var det värt varenda krona.

ODD FELLOw
Gävlelogen Per Murén 160 hade ordnat en väldigt trevlig resa till logen i Uppsala.
Mycket trevligt men alltför sent på en onsdag. Vi var inte hemma förrän 01 00.
Intressant att se hur turerna går i annan log.

LUNCH MED MENTOR HANS
Hans Rudsänger är inte bara docent i nordiska språk utan även på väg att certifieras i någon typ av medicinsk näringslära.
Hans är den som hjälpt mig med styckeindelning och upplägg av boken "Bocken Brinner" som nu skall tryckas men det blir väl tyvärr inte förrän i januari.
Hans gav mig insikt om att jag måste se tilla tt motionera även under vintern och hyvla av några kilo min vackert, lätt rundade, kropp. Jag tog rådet på allvar och har köpt både nyttiga piller och en motionscykel.

MUSIKRÅD
Björn Afzelius är alltid rätt och inte är gamla Elton John-låtar från 70-talet dåliga heller som Candle in the wind. Hoppas att han kan komma till Gävle när "Brynäskortet" blir en realitet.

UPPSALA
Nu skall det snart bli möte med min kära dotter i Uppsala och sedan blir det tåg till LUnd i morgon så nog har jag att göra.

KOMMENTARER
Tack för kommentarer Jimmy. Jag delar fullt ut din uppfattning att skall man bara gnälla och vara anonym så kan man kräkas på annan plats än här. Hoppas vi vinner på tipset och att Du kastar över 18 m i helgen.

Fick mig en rejäl dos om hur

3 kommentarer:

  1. Har Jimmy byt från kula till någon annan gren? Dom grenar inom friidott som man kastar något i är väl slägga och spjut. Och gör han bara 18 meter där då är det bara att lägga av.

    SvaraRadera
  2. Björn Afzelius är alltid rätt... Håller med fullständigt. Finns många bra låtar med honom och hoola.

    SvaraRadera
  3. Advokaten kanske känner till att en revidering av utlänningslagen är på väg. Regerigens proposition i frågan lämnades till riksdagen den 8 oktober i år http://www.riksdagen.se/debatt/visadok.aspx?spec=visa_stort_dokument&dokid=GX0331
    Den nya utlänningslagen ska träda ikraft redan from årsskiftet. Dvs till och med innan din nya bok ens finns i hyllorna.

    SvaraRadera