söndag 29 november 2009

SKYLTSÖNDAG

Då var det dags för skyltsöndag med den världsberömda bocken på plats och fyrverkri kan jag tänka.
Tråkigt att vi inte har snö i Gävle och inte heller i Söderhamn. Det ger en betydligt juligare inramning.

JERKER
Eyy tack till Jerker och Lilian för edn trevliga pratstunden igår och whiskyn smakade inte alls illa.

PÅ TAL OM
PÅ tal om whisky så kan ju tankarna gå till mat och i lördagens GD står det om den utsökt sympatiske "kvicksilvermannen " Stefan Gebaraq. Han har nya djärva planer för hotellbygge men har tydligen missat ansökan om bygglov för beredande av marken. Hoppas verkligen att det inte blir "tjafs" om det.
Kan livligt rekommendera hans och familjens restaurang i Sätre. Där kan man också spela Bowlin och Minigolf. Mycket trevligt ställe om man vill gå¨ut med arbetskamrater.

SNABBARE ASYLPROCESS
MV skall för tusende gången blir snabbare med sin asylprocess och den här gången skall det gälla ensamkommande barn. Tror inte en sekund att man kommer att lyckas. Hela verket är och förblir en ren olycka-som som ett stenblock på en motorväg.


MIDDAG
Skall jaga iväg till favoritstället Waynes ( gamla) och äta stans bästa sallad med
sonen. Det skall bli trevligt.

RÄTTSTAVNING
Håller med Jimmy att det är svårt att både skriva och rättstava men ambitionen är förståss att skriva så rätt som möjligt. Har Ni förresten sett någon dagstidning en enda dag utan stavfel?

Ha en bra skyltsöndag

4 kommentarer:

  1. Jag antar att du är lite ambivalent inför det faktum att någon reagerar på det du skriver, fast kanske inte alltid på det sätt du önskar. Vill du bara ha läsare som delar dina åsikter? Om så kommer din blogg att dö sotdöden. Problemet med dina litterära ambitioner, oavsett forum, är ju tyvärr inte bara de av dig kallade felstavningar som förekommer. Till denna qwerty-kökkenmödding tillkommer även din behandling av det svenska språket. Den kan närmast beskrivas likt en hungrig neandertalare som nyss klubbat ihjäl en dront och nu smörjer kråset. Med andra ord- en total brist på finess som kompenseras med brutal råstyrka. Du excellerar i upprepningar och syftningsfel. Bara för att nämna något. Ett inte så litet problem med språk, och människor som önskar förmedla något med ord som bärare, är att budskapet oftast blir något annat än det önskade. Det dunkelt sagda är det dunkelt tänkta, som bekant. Något att reflektera över när du läser Lagerkvist nästa gång? Tills dess är ditt bidrag till det skrivna ordet likt släggan för utvecklingen av neurokirurgin, men ack så underhållande!

    SvaraRadera
  2. Konstigt att inte du som är så förbannat duktig och redig kan träda fram i ljuset så vi får njuta av Din uppenbarelse och skicka gärna dina litterära alster till sidan så vi verkligen kan jämföra och hålla med om att Du är störst bäst och vackrats och verkligen har anledning att ha det tonläge som du har.Det kan ju inte vara en slump att Du uttrycker Dig som du gör.
    Jag har gärna en öppen diskussion här men ge då gärna exempel och gör det från nya upplagan. Den första var full av stavel bl a beroende på att den som jag bad läsa läste dåligt och sedan
    har jag utgått ifrån att ett förlag rättar rena stavfel men så var inte fallet den här gången. Ansvaret är dock mitt ändå. Jag är inte det minsta ambivalent inför att ta emot kritik. Konstigt vore det annars men nästa gång kan du ju ta sidhänvisningar så får vi se vad din "rödpenna" har kunnat åstadkomma.
    Vad fint att du är lLagerkvistexpert också och kan dra stora växlar på något litet citat. All heder åt dig anonyma skitstövel och dyngspridare. Nästa gång blir det ingen kommentar så länge du inte ens kan tala om vad du är för en gök.

    SvaraRadera
  3. Du och Jimmy anser er inte ha tid att läsa igenom er egen bloggtext för att göra en rättstavning av det som ni har skrivit. Men däremot förväntar ni er att andra ska anse sig ha tid att läsa er orättade text. Det kan man tycka är en märklig inställning.

    Skillnaden mellan er och en dagstidning är himmelsvid. Du kan inte jämföra dig själv med en tidning. De har åtminstone vilja att skriva rätt, och korr-läser dessutom all text. Att det sedan kan slinka igenom något stavfel även där är lättare att acceptera när man vet att de gjort sitt bästa. Vilket man inte kan säga om alla andra alster.

    Självklart förväntar sig inte bloggläsare en perfekt framställd text i en blogg. Däremot bör genomgången grundskola åtminstone ha givit förmåga att se stavfel. En advokat torde väl dessutom ha genomgått något år extra utöver grundskola (eller var det folkskola?) och bör i än högre grad ha förmåga att skriva någorlunda förståerligt.

    Nåja storheten i din blogg Tryggve, ligger inte i din skrivförmåga utan i dina fullblodstokiga åsikter och ståndpunkter. Det är en fröjd att läsa, lite som att titta på Ricky Lake och förfasas över hur konstiga människor är i den här världen.

    SvaraRadera
  4. Hej,Göran! Är det mr Anonym! som är i farten igen eller någon "feglort" som inte ens kan skriva : jag är en man/kvinna på x antal år som kommer från och jag är språkvetare till yrket. Jag finner det anmärkningsvärt att en blogg som är så oerhört central sak i folks liv, inte är helt rättstavad.Usch och flerfaldigt fy.
    Du skall ha stort tack föö att du-om du är samma förödmjukningsexpert som tidigare-orkar att fortsätta kräkas. Det är inte alla som kan det när svininfluensan gått över.
    Dessutom är jag imponerad
    över din analys rörande jämförelse med dagstidning. Tack ännu en gång. Rena trollertricket.
    Din utbildning kan väl knappast vara avslutad eftersom det är blöjvarning varje gång du uttalar dig. Att Jan Guillou kan vara giftig är ju en sak men att du tar munnen full när det gäller utbildning blir väl lite patetiskt.
    Jag misstänker att Du inte är språkvetare utan förbittrad arbetslös och missförstådd geni.
    Har du inte tillgång till internet så att vi slipper helt onödiga frågor rörande utbildning.

    Du kan ju också försöka be någon läsa högt från hemsidan så kanske du får lite ledning vad gäller utbildning.
    Ring gärna advokatsamfundet och kolla hur lång tid det tar att plugga juridik och sedan lägga till 5 -10 år.
    Ingen kan säkerligen komma upp i dina meriter -oavsett utbildning-och ingen kan som du på ett insmickrande och charmig sätt ge beröm. Vad, fint av Dig att jämföra med
    Ricky Lake men tyvärr tror jag bara att det är en projicering som du skall ta upp med din läkare nästan du har tid.
    Ha en fin dag och stor puss i pannan till Ditt Einsteinhuvud.

    SvaraRadera