torsdag 5 november 2009

Gävle torsdagen den 5 november

DEt här är sista turen i fallet Jessica som upprört ett helt län

Till
Migrationsverket i Solna
att: jesper Bergström eller vederbörande handläggare
samt chefen för avdelningen i Solna och Rättschefen Mikael Ribbenvik


ang Lys Salay Nsem, 900215 samt dottern Jessica

………………..

Den 2 oktober 2009 skrev jag en inlaga till Migrationsverket ang utlåtandet från Olov von Koeger som inte ens hypotetiskt tagit med frågan om huruvda Jessica drabbats av amöbadysenteri och Malaria. Det som var hans uppdrag att kontrollera fanns inte med i hans utredning=??? Han bara valde att ifrågasätta
intyg från överläkare.
Jag frågar nu MV-som mig veterligen är de enda som försöker sig på med summarisk process inom humanjuridiken-hur man i hela fridens namn kan vara så fruktansvärt söliga att man inte skriver något i detta väldigt viktiga ärende på mer än en månad. Har Ni fått fel på Era datorer , har Ni fått svininfluensa eller vad är det för del den här gången Er –i mitt tycke -miserabla organisation och erbarmliga rättsosäkra sätt att arbeta på.
Jag vill för det första veta vad er förtroendeläkare har för kompetens så att han har några som helst möjligheter att svara upp mot de högt ställda krav som man måste ha när det gäller att bemöta överläkare.
Vidare så måste han naturligtvis ha kompetens om Kongo och inte bara den som han kan få genom att slå Wikipedia. Har han arbetat i Kongo?
Hans sätt att bedriva utredning har förvånat både mig och de läkare som jag har varit i kontakt med.

YRKANDEN
Jag vill i första hand att han byts ut mot en mycket skicklig läkare som har nyssnämnda kvaliteter och svar skall komma inom förslagsvis en vecka. Jag har ju som bekant fåätt den tvivelaktiga äran att bära Ert kors för att jag kommit in tre dagar för sent med en skrivelse-så försök att bry Er om tiden den här gången

NYA UPPGIFTER YTTRANDE FRÅN ANNE SUNDBERG
Av bifogad skrivelse från Anne Sundberg - som befinner sig i Kongo och väl känner situationen för Lys och Jessica när man deporterades dit efter att MV utan närmare utredning skickat en treåring till krigets Kongo.
I den bifogade skrivelse framgår att Jessica vid minst ett tillfälle haft såväl malaria som amöbadysenteri. Vid detta tillfälle hade hon hög feber.

DUMPNING
I brevet framgår också hur MV och Gränspolis sett titt att fullkomligt dumpa barn och mor i Kongo under inbördeskrig och inte bry sig det allra minsta över vad som skulle hända. Vad hade hänt om inte de fantastiska Söderhamnsborna och andra engagerade hade samlat in 200 000 kr som gjort att hon kunnat komma tillbaks. MV ville ju inte ens då t ansvar eftersom handläggare i Söderhamn sett till att Jessica och Lys inte skulle få en krona från MV.
För MV är dete kanske oväsentligt om man dör i Kongo eller i Gävle??

MALARIA SOM SJUKDOM
Malaria har också blivit svårare och svårare som sjukdom. Särskilt är det svårt för ensamstående mamma utan jobb.

AMÖBADYSENTERI
Amöbadysenteri får man lätt genom kranvatten.

LEVA SOM MOR
Den enda möjligheten att överleva i Kongo verkar vara att sälja sexuella tjänster. Det hoppas jag att inte ens MV tycker är en lämplig lösning även om jag inte har några illusioner efter att ha läst ”De apatiska”.

SPRUTOR
Varenda levande människa med normalt fungerade förnuftsgåvor vet att man vaccinerar om man åker till Kongo och det gör man även om man är en myndighet och tar över föräldraansvaret. Tänk er själv att utsätta barn för livsfara för att man inte gör det. Hur skulle det gå. Hur viktigt det är att spruta vet vi ju när det inte kan gå en dag utan att man skriver som svininfluensan.

Jag ber MV nu att OMGÅENDE se till att få fram uppgifter från Gränspolisen rörande spruttagning och skicka över bevis på att sprutor tagits och eljest skäl till varför inte dessas sprutor tagits. Dessa uppgifter har stor betydelse den dag som Jessica och Lys har fått stanna i landet och skadeståndstalan kommer att inledas mot MV och Gränspolisen. Även Ni kanske känner till att det finns principer i Europakonventionen-som är svensk lag-som talar om rätten till liv och förbud mot tortyr. Barns bästa är ju också något som sägs vara en parameteer som Ni skall beakta.

Sundberg skriver också att hon inte anser att förtroendeläkaren vet vad han talar om och jag är helt benägen att hålla med henne.






YRKANDEN
Det yrkas att MV omgående tar ställning till frågan om byte av förtroendekläkare, skickar cv etc och annat som efterfrågas ovan och att svar inkommer före utgången av nästa vecka. Ni ombedes också bekräfta mottagandet av denna skrivelse samt önskar Anne Sundberg svar om förtroendeläkaren vill arbeta i Kongo.

Gävle den 5 november 2009

Tryggve Emstedt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar