lördag 7 november 2009

YNKRYGGSLÖRDAG

Det är lördagen den 7 november och en ynkrygg gömmer sig bakom pseudonymen Leif Gw
( Persson) för att få chansen att anonymt spotta på mitt nya bokprojekt. Det är förståss alltid kul att spotta runt omkring. Snusäcklen spottar över allt och snoräcklen fräser näsan på gatans trottoarer. Vad härligt om det ibland var lite
Singaporr-takter ( där får man böt massor om man ex spottar på gatan) och man rakt upp och ner kunde pungså äckelfolket på några tusen och använda det till att ex täppa till alla hål som brukar uppstå efter kärlossning.

NYA BOKEN
Den lilla bit av boken som nu är utlagd är bara ett nidporträtt av en pelljönstjänsteman för att få anledning att sätta fart på det stora projektet hur man skall popularisera Gävle som stad men det är klart när det ser ut som det gör i centrum så kan man ju undra vad det är för vidriga tjänstemän som måste se till att få det grävt överallt på en och samma gå´ng för att göra skadan maximal. Har man ingen som helst respekt för köpmännen i stan och de som betalar löjligt höga hyror i de olika gallerierna. Kan man inte ta en tårtbit i taget så att man njuter av att se hur fin det blir på ett ställe innan man gräver upp hela gatan.
Jag pratade med de som jobbar i vår utmärkta ostbutik inne i Winnhuset i går och de var mycket besvikna över hur det här har skötts.
Det bli ju bra där man är färdig. Det är ett alldeles utmärkt projekt men se för guds skull till att bli klar någon gång. Det kan ju inte vara omöjligt att sätta in lite extra folk och få det hela avklarat före jul.

DATUMPARKERING
Fortfarande lika korkad. Man skall till varje pris korka igen en sida och göra det nästan omöjligt att få tag i en parkeringsplats. Varför inte ha skyltar soim talar om att nu är det snövarning och nu har vi råd att gå ut med våra dyrbara fordon och skotta snö eller borsta gatan. Att man inte har råd att ens låta idrottsgäng plocka skräp i centrum det vet vi ju sedan länge. Skitigt skall det vara annars är det inte bra.

FÖRSLAG 1
Gör datumparkeringen flexibel och ha den när det verkligen behövs och alla andra dagar får man stå på båda sidor.

Förslag 2
Köp ett par billiga tunna plasthandskar på Claes Ohlsson för 10 kr och ha den i fickan för jämnan. Ha sedan som vana att ta upp 2-3 skräp per dag och gärna fler. Då får vi per omgående ett rent centrum.

NY AVGIFT
Ta bor den nya avgiften för att stå mellan Valbogatan och Staketgatan m fl platser. Det kostar säkert mer i administration att fjnata runt och skriva böteslappar än att låta folk stå där det finns plats utan kostnad.

PITCHERS FÅR TILLSTÅND
Jag gratulerar Pitchers som lyckats få tillbaks sitt tillstånd ganska snart. Kantiga regler på det här området gör att man blir av med tillstånd och riskerar många
anställningar bara för idiotisk kantig myndighetsutövning. I soptunnan med kantiga regler utförda av kantiga handläggare eller sådana handläggare som bekänner sig till rasistiska paratier.

PRESSFRIHET
En kollega förlorade en mångmiljontvist och det gällde restauran Granliden i Storvik som mycket värd en omväg för lunch eller middag. Väldigt bra mat hos Familjen Glimmerbeck som jag väl känner MEN jag ville säga att jag tycker det är oerhört kränkande och felaktigt att så fort jag har gjort minsta sak som att förväxla två beslut då skall jag hängas ut i kraft att jag jagtycligen fortfarande är en offentlig person men är det en annan advokat då har man rätt till sin anonymitet. Fy faen för Er GD.

1 kommentar:

  1. Av Odd Fellow Ordens hemsida framgår att ordens mål och mening är att:

    * att sprida Vänskapens, Kärlekens och Sanningens grundsatser bland våra medmänniskor

    * att undervisa dem om Guds kärlek och kärleken till nästan

    * att lära dem att bara ord inte är tillräckligt utan att våra lärdomar måste omsättas i praktisk handling

    * att var och en efter sin förmåga kan bidra till mänsklighetens utveckling.

    Hur ställer sig Emstedt till första grundsatsen, enär han själv icke alltid är så noga med att sanningen, åtminstone inte den som torde röra hans egna så kallade 'byk' redovisas offentligen. Sedan bör man fråga sig huruvida Emstedt i sitt dömande av sin omgivning kan sägas överensstämma med att den andra grundsatsen.

    SvaraRadera