måndag 30 november 2009

SISTDAGEN I NOVEMBER

JULKLAPPSTIPS OCH ANNAT OSORTERAT

Torgny Lindgren, en av mina absoluta favoritförfattare vid sidan om Stig Classon, skulle nog ha kallat den här dagen för "sistdagen" i november.

Jag vet inte om det är Västerbottenmål att dra ihop ord på det sättet och prata om "förstsonen" och "äldstdottern" och annat med först och sist och faen och hans moster men lustigt blir det när man läser hans böcker.Än mer när man hör honom själv läsa. Vilken fenomenal berättare. "pölsan" på ljudbok är ett solklart julklappstips.

ANONYM som bytt upp sig till "Göran" för att verka mindre anonym anser att mitt förstlingsverk är odugligt och allt jag skriver på bloggen tyder på allvarlig ohälsa och allt vad han kommer på. Undrar hur någon kan vara så förbannat korkad så man fortsätter läsa om man tycker att det är så ointressanta; när det finns sådant utbud av ord.
Akademiker lär han ju minst vara för advokatstudier som för mig tog 14 år är uppenbarligen bla ha bl a ha. Och att arbeta som advokat i 23 år kan ju knappast vara nog för att leva upp till de enorma krav som Göran har på en Bloggare. Undar vad han kommer ifrån? Undrar vem han är. man blir nyfiken. Jag tror att han är mest lik brorsan till Lisbet Salander som rättvist blev fastnaglad i golvet av vår hjältinna. Nej, vad säger jag. Alla skall ju få finna inkl "besvärliga människor" och bålgetingar. Kul att Du finns Göran. Roligt att du engagerar dig så. Kan vi inte få se lite av ditt bloggande på andra sidor också så vi får njuta av din piktur och sköna skrivkonst som du saknar på denna sida.

TIO MILJONER EX
jan Guillou har sålt tio miljoner ex bara av sina skönlitterära verk. Helt otroligt. Det tycker jag vi applåderar för. Jan Guillou är en i mitt tycke enormt skicklig berättar. Han har ett flyt och go i språket som är få förunnat att ha. Hans sista bok var utmärkt-det har jag redan sagt. Arn var härliga pojkböcker och Ondskal blev bra även som film. Nu skall han tydligen ta sig an sin familjs historia och skriva någon slags "Forsythesagan" över sin släkt och dessutom blanda in europas historia. Låter mycket bra. Undrar om någon ännu köpt filmrättigheterna?

USLA VÄDRET
Vädret uselt även idag. Regnade ganska ordentligt i Söderhamn på kvällen. Tog en tur till fina kvartersrestaurangen Dragonen som har mat i alla prislägen. Dagens tips och ett glas vin eller öl får man strax under 200. Lite i överkant kanske men i Söderhamn är konkurrensen inte lika hård som i Gävle. Där kan vi få en bra matbit och en öl för en dryg hundring. Gävle är också nerlusat med rabattkuponger. Det kan inte vara särskilt kul att vara restauranginnehavare i Gävle och sälja två för en. Speciellt inte på lunchen.

VATTENFALL
Läste Ni Dagens Aftonbladet och om hur statliga "Vattenfall" inte bara dra in pengar till staten utan även grisar ner i atmosfären. Snacka om miljömässig "svininfluensa"
Inte mindre än 18 kolkraftverk äger man i Tyskland och man är på väg att köpa i Polen om man inte redan gjort det. Fy faen Detta tok-Sverige som inte har någon början och inget slut. Samtidigt skall reinfeldt och de andra förfasa sig över Usa:s och Kinas miljösvineri. Hyckleriet firar ständiga segrar.

DAGS ATT GÅ TILL KOJS.

Kl är drygt 22 30 och det är dags att gå till kojs. Sov förträffligt natten som var. Nästan 8 timmar. Har inte gjort det på många år. Brukar bara sova 4-5 timmar. Ibland kan det vara trevligt med sömntabletter.

Sov så gott och simma lugnt i regnet. En särskild hälsning till "Tomtemor" Maud L som skriver så trevliga mail var och varannan dag. Maud det är en riktig kvinna det och en baddare på att baka lussekatter.
Ber om ursäkt för alla eventuella stavfel som jag inte hunnit rätta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar